Blogs

Talentspotting

Talentspotting

In de zorg bestaat het ‘Mango-moment’. Dat is een moment waarbij een verpleegkundige, een dokter of iemand van de schoonmaakdienst iets bijzonders doet voor de patiënt. Een Feyenoord-shirtje kopen voor het jongetje uit Rotterdam, een dokter die een vrouw even uit de narcose haalt om te vertellen over haar pasgeboren zoon, elke nacht een grap door de schoonmakers waar de Alzheimerpatiënt steeds om moet lachen.

Het is toch schitterend om ook onverwacht mooie momenten te geven aan je collega’s, je leveranciers, je baas, je samenwerkingspartners of je klanten?

Zo’n moment is het elke keer als jij je talent gebruikt!

Want talent kenmerkt zich door het positieve effect op de ander. Het is een gave, bedoeld om weer door te geven. Omdat talent zo natuurlijk is, kost het bieden van talentmomenten je bijna geen moeite. Een opmerking, een idee, een zinnetje in een mail: het is vaak al voldoende om iemand op weg te helpen, een situatie op te lossen of een vergadering een mooie wending te geven.

Wees royaal met je talent! Schenk het aan iedereen die je tegenkomt.

One Reactie op “Talentspotting”

  1. Heerlijk feestelijk je verhaaltje ! En die zucht die door iedereen heen gaat…prachtig… dat is het leven zelf: ‘ ik mag er helemaal zijn!’ Dat wil iedereen toch uiteindelijk ervaren. En dan doorgeven.

Laat een reactie achter:

Je email adres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met een *