Nieuws

Verschenen: De 10e druk van Handboek voor Talent

Een mijlpaal waar we trots op zijn: deze maand verschijnt de 10e druk van Handboek voor Talent! In 2012 begonnen we vanuit de wens om een boek over talent te maken voor ‘iedereen die werkt’ – omdat iedereen een talent is. Een toegankelijk boek met inhoud, dat je graag cadeau geeft als blijk van waardering. Zo ontstond Handboek voor Talent, dat sinds die tijd zijn weg gevonden heeft naar heel veel lezers, in een grote variëteit van organisaties en opleidingen. Deze week verschijnt de 10e druk, en kent het boek al meer dan 20.500 verkochte exemplaren!

10e druk handboek voor talent

Wij staan met gepaste trots stil bij deze mijlpaal. En vooral met veel dank aan alle lezers, leidinggevenden, opleiders en fans die talent aanwakkeren in organisaties. Want daar is het ons natuurlijk om te doen: steeds meer mensen aanmoedigen om hun talent te ontdekken en volop in te zetten in hun werk. Het is geweldig om daar met dit boek een bijdrage aan te kunnen leveren.

 

Tijdstress of de tijd als je vriend?

Jan de Dreu schreef een Boekblog over tijdstress voor Managementboek. Voor managers en andere werkenden die kampen met te veel te doen in te weinig tijd. Een pleidooi voor het omgaan met tijd als vakbekwaamheid. Lees het blog hier.

De 9e druk van Handboek voor Talent – Een bestseller!

Begin maart verscheen de negende druk van Handboek voor Talent. Een feestelijk moment met blije auteurs Kees Gabriëls en Jan de Dreu. Het boek begon met een idee: laten we een toegankelijk boek maken over talent. Niet alleen voor managers of high potentials, maar voor iedereen die werkt, omdat iedereen een talent is.
Inmiddels is het een bestseller. En zijn we verheugd dat het boek een grote schare fans heeft en in heel veel organisaties gebruikt wordt. Om talent in te zetten, om leiderschap te vergroten, als cadeau in opleidingen en natuurlijk om ieders talent in 1 woord te ontdekken. Een dank van ons dus aan alle fans!

 

Een boek vol praktische tips om je tijd bewust te gebruiken

Voor het  Loopbaan Magazine van de BHP groep schreef Nienke van der Boom een treffende recensie over Handboek voor Tijd.

‘Kees Gabriëls en Jan de Dreu hebben het voor elkaar gekregen om herkenbare situaties en voorbeelden te schetsen, die je inzicht geven. Over tijd, maar ook over inspiratie, doelen stellen, belemmerende gedachten en leercurves. Een boekje vol praktische tips, eyeopeners en veel oefenmateriaal om je tijd bewust te gebruiken’.

Klik hier om de gehele recensie (achterin het magazine) te lezen.

Handboek voor Tijd in Loopbaan Magazine Nummer 15

Recensie NBD Biblion ‘Geef de realisatie van je intentie jouw tijd’

Ook in de bibliotheken zijn beide boeken te leen. Dit is de recensie van NBD Biblion over Handboek voor Tijd:

‘Tweede deel in een serie over vermogens van de mens. Het eerste deel* ging over Talent, het scheppen van ideeën. Deel twee gaat over het realiseren van die ideeën en daarbij te werken met de factor “tijd’. De auteurs zijn van mening dat een mens zelf tijd kan scheppen en zo “eigenaar’ kan worden van zijn eigen tijd. Ze geven aan dat tijd niet een extern gegeven is en tijd niet je vijand. In het boek komt aan de orde wat de werking van tijd is en hoe je gefocust kunt blijven op je intentie en het idee dat je wilt realiseren. Daarna volgt een handleiding hoe te werken aan je ideeën. De auteurs introduceren het begrip “betekenisagenda’, geven tips over vergaderen, besluitvorming en projectmatig werken. Ook geven ze aan dat er altijd een balans moet zijn tussen werk en privé en dat je de tijd kan nemen om nieuwe zaken te leren. De auteurs zijn beide bedrijfskundige. Met dit boek willen ze de lezer inspireren om tijd niet meer te zien als iets dat zich aan je voordoet maar als iets dat je naar je hand kunt zetten. Hun motto is: “Geef de realisatie van je intentie jouw tijd’. Verzorgde uitgave met simpele humoristische zwart-witillustraties, en leeslint.’

Jannetta van der Zee
NBD Biblion