Nieuws

Feestdagen actie: Kadootje!

Geef je de boeken cadeau? Met de feestdagen zorgen we graag voor feestelijk cadeaupapier, zonder extra kosten! Zo is het nog leuker om de boeken te geven én te ontvangen. Wie geef jij een inspirerend sint, kerst- of eindejaarscadeau dit jaar? Bestel de boeken hier en geef bij je bestelling aan of je Kerstpapier of neutrale cadeauverpakking wenst.

Expert recensie Handboek voor Talententeams – ‘Compact boek dat veel handvatten geeft’

In het magazine van ManagementBoek verscheen een expert recensie van Elly Stroo Cloeck over het Handboek voor Talententeams:

‘De insteek van het boek is mooi: een team is van nature al bekwaam. Er is al klantkennis en productkunde. De teamleden kennen en begrijpen elkaar en weten wat ze doen. Waarom dan dit boek, zou je denken? Dan is er toch weinig meer te ontwikkelen? Omdat een team óók weet wat er beter kan en dus het perfecte veranderinstrument is om een organisatie (nog meer) klantgericht en wendbaar te maken.’ Lees verder…

Benieuwd naar meer expertrecensies over Handboek voor Talententeams? Je vindt ze op de site van Managementboek: recencies

YouBeDo: ‘Het boek valt op door de stijl: kort, krachtig, positief.’

YouBeDo, de meest impactvolle boekwinkel van Nederland, las Handboek voor Talententeams en schreef een review die de bedoeling van het boek precies weergeeft: ‘Een echt praktijkboek waarmee iedereen die teams wil laten groeien meteen aan de slag kan; of je nu teamleider, manager, directeur, bestuurder of HR-professional bent.’
Lees hier de review van YouBeDo

NBD Biblion recensie over Handboek voor Talententeams

Peter van den Berg van NBD Biblion schreef een mooie recensie over Handboek voor Talententeams. ‘ Een boek dat een aanmoediging is voor een nieuwe kijk op werken, voor een krachtig ‘wij’: het team. Aansprekend door de concrete handvatten.’ Daar doen wij het voor, praktisch toepasbare kennis voor jou als lezer! Heb je het boek gelezen en wil je een review of recensie schrijven? We houden ons altijd aanbevolen. Ook een review op bol.com of managementboek.nl helpt anderen om het boek te vinden en kiezen. Dank alvast!

23 juni verschenen: Handboek voor Talententeams

Het derde boek in de Handboeken-serie is er! Handboek voor Talententeams. Een boek voor teamleiders en managers die het beste uit zichzelf en hun teams willen halen. In teams gebeurt het: in teams wordt de missie van de organisatie waargemaakt – of niet, en teams zijn bepalend voor het werkplezier en de inzet van medewerkers. Daarmee zijn teams in onze ogen de belangrijkste bouwstenen van een organisatie en hét instrument om organisatieverandering te realiseren. Vandaar de ondertitel: het team is alles!
Want: ieder mens is een talent, een team is een verzameling talenten en een organisatie is een verzameling teams. In het boek laten we een aanpak zien waar ieder team mee kan starten, ongeacht de situatie waarin het nu is.

Benieuwd naar het boek? Download hieronder de preview. Of scroll even door en bekijk de online boekpresentatie via de link.

Handboek voor Talententeams Kees Gabriëls en Jan de Dreu

Download de preview

Ben je benieuwd naar het boek? Download hieronder de uitgebreide preview om alvast de smaak te pakken te krijgen:

Bekijk hier de online boekpresentatie van Handboek voor Talententeams

Op 23 juni was de online boekpresentatie van Handboek voor Talententeams. Dagvoorzitter en gespreksleider Lisa Peters interviewde Jan de Dreu en Kees Gabriëls over hun visie en het nieuwe boek. Kon je er niet bij zijn? Je kunt de boekpresentatie terugkijken via deze link.

Dagverlichter Lisa Peters

Verschenen: De 10e druk van Handboek voor Talent

Een mijlpaal waar we trots op zijn: deze maand verschijnt de 10e druk van Handboek voor Talent! In 2012 begonnen we vanuit de wens om een boek over talent te maken voor ‘iedereen die werkt’ – omdat iedereen een talent is. Een toegankelijk boek met inhoud, dat je graag cadeau geeft als blijk van waardering. Zo ontstond Handboek voor Talent, dat sinds die tijd zijn weg gevonden heeft naar heel veel lezers, in een grote variëteit van organisaties en opleidingen. Deze week verschijnt de 10e druk, en kent het boek al meer dan 20.500 verkochte exemplaren!

10e druk handboek voor talent

Wij staan met gepaste trots stil bij deze mijlpaal. En vooral met veel dank aan alle lezers, leidinggevenden, opleiders en fans die talent aanwakkeren in organisaties. Want daar is het ons natuurlijk om te doen: steeds meer mensen aanmoedigen om hun talent te ontdekken en volop in te zetten in hun werk. Het is geweldig om daar met dit boek een bijdrage aan te kunnen leveren.

Tijdstress of de tijd als je vriend?

Jan de Dreu schreef een Boekblog over tijdstress voor Managementboek. Voor managers en andere werkenden die kampen met te veel te doen in te weinig tijd. Een pleidooi voor het omgaan met tijd als vakbekwaamheid. Lees het blog hier.

De 9e druk van Handboek voor Talent – Een bestseller!

Begin maart verscheen de negende druk van Handboek voor Talent. Een feestelijk moment met blije auteurs Kees Gabriëls en Jan de Dreu. Het boek begon met een idee: laten we een toegankelijk boek maken over talent. Niet alleen voor managers of high potentials, maar voor iedereen die werkt, omdat iedereen een talent is.
Inmiddels is het een bestseller. En zijn we verheugd dat het boek een grote schare fans heeft en in heel veel organisaties gebruikt wordt. Om talent in te zetten, om leiderschap te vergroten, als cadeau in opleidingen en natuurlijk om ieders talent in 1 woord te ontdekken. Een dank van ons dus aan alle fans!

 

Een boek vol praktische tips om je tijd bewust te gebruiken

Voor het  Loopbaan Magazine van de BHP groep schreef Nienke van der Boom een treffende recensie over Handboek voor Tijd.

‘Kees Gabriëls en Jan de Dreu hebben het voor elkaar gekregen om herkenbare situaties en voorbeelden te schetsen, die je inzicht geven. Over tijd, maar ook over inspiratie, doelen stellen, belemmerende gedachten en leercurves. Een boekje vol praktische tips, eyeopeners en veel oefenmateriaal om je tijd bewust te gebruiken’.

Klik hier om de gehele recensie (achterin het magazine) te lezen.

Handboek voor Tijd in Loopbaan Magazine Nummer 15

Recensie NBD Biblion ‘Geef de realisatie van je intentie jouw tijd’

Ook in de bibliotheken zijn beide boeken te leen. Dit is de recensie van NBD Biblion over Handboek voor Tijd:

‘Tweede deel in een serie over vermogens van de mens. Het eerste deel* ging over Talent, het scheppen van ideeën. Deel twee gaat over het realiseren van die ideeën en daarbij te werken met de factor “tijd’. De auteurs zijn van mening dat een mens zelf tijd kan scheppen en zo “eigenaar’ kan worden van zijn eigen tijd. Ze geven aan dat tijd niet een extern gegeven is en tijd niet je vijand. In het boek komt aan de orde wat de werking van tijd is en hoe je gefocust kunt blijven op je intentie en het idee dat je wilt realiseren. Daarna volgt een handleiding hoe te werken aan je ideeën. De auteurs introduceren het begrip “betekenisagenda’, geven tips over vergaderen, besluitvorming en projectmatig werken. Ook geven ze aan dat er altijd een balans moet zijn tussen werk en privé en dat je de tijd kan nemen om nieuwe zaken te leren. De auteurs zijn beide bedrijfskundige. Met dit boek willen ze de lezer inspireren om tijd niet meer te zien als iets dat zich aan je voordoet maar als iets dat je naar je hand kunt zetten. Hun motto is: “Geef de realisatie van je intentie jouw tijd’. Verzorgde uitgave met simpele humoristische zwart-witillustraties, en leeslint.’

Jannetta van der Zee
NBD Biblion