Blogs

Succes

Een krachtige manier om je talent in te zetten is het Talentproject. Een concreet doel dat je zelf kiest én dat bijdraagt aan de organisatiedoelen. Deze projecten lukken vaak, natuurlijk omdat ze zelf gekozen zijn.

Tijdens de afsluitende meeting van een traject bij een groot e-commerce bedrijf bleek dit ook weer. Vrijwel iedereen keek terug op een succesvol project. Fijn!

Daarna was het oogsten van de opbrengst op ieders persoonlijke leervraag aan de beurt. Die was bij de start van het traject al gekozen: ‘Wat wil je leren zodat je je project tot een goed einde brengt?’ Toen gebeurde er iets bijzonders.

Anne-Sophie kwam aan de beurt. Haar leervraag was ‘ik wil leren overtuigen’. Ze sprak minutenlang opnieuw over haar project. Het ging om een evenement. Zoveel mensen waren er geweest, zoveel contacten had ze naderhand nog gelegd via social media, zoveel email abonnementen had het opgeleverd. Het was één groot succes. Ze kon echter maar niet vertellen wat ze zelf had geleerd. Toen vroeg ik: ‘Kun je nu ook zeggen: ik ben succesvol?’.

Alle spanning van maanden gefocust werken, kwam er opeens uit. Anne-Sophie brak in tranen uit, het hele team raakte geroerd. ‘Ja’, fluisterde ze, ‘ik ben succesvol’. Wat een verschil met ‘het’ is succesvol!

Talent, dat ben je zelf.

Laat een reactie achter:

Je email adres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met een *