Blogs

Ontdekkingsreiziger

Een vriend van mij benoemde zijn talent vele jaren geleden als: ontdekkingsreiziger. In al zijn werkzame jaren heeft hij zijn talent gekoesterd en verdiept. Zijn natuurlijke neiging tot ontdekken van nieuwe gebieden kreeg als het ware toestemming om zich niet in te houden.

Nu is hij officieel met pensioen. Een lange loopbaan in de medische wereld is ten einde gekomen. Zijn talent gaat echter gewoon door. Hij is bezig met het bedenken en realiseren van een eetgelegenheid voor ‘tussendoorhapjes’ geheel op biologische en duurzame grondslag.
Laatst sprak ik hem weer eens. Hij vertelde dat hij nu in de fase was van het zoeken naar een geschikte bedrijfsleider. Uit de kandidaten, die via het UWV gezocht waren, beviel een wat oudere vrouw hem het meest. Echter, zij vertelde geen enkele kennis te hebben van biologische voedingswaren. Dat was even een domper in het gesprek. Vervolgens vertelde ze er heel veel zin in te hebben dat voor haar nieuwe gebied te verkennen en zich eigen te maken. Mijn vriend hoorde een mede ontdekkingsreiziger. Er was bij hem geen aarzeling meer om met deze vrouw in zee te gaan.

Laat een reactie achter:

Je email adres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met een *