Blogs

Helpteam

In de topsport is het volstrekt gebruikelijk dat rond de sporter een team helpers wordt aangesteld. De masseur, de voedingsdeskundige, de coach, de video-analist enzovoort. Alleen zo word je wereldkampioen.

Wereldkampioen worden lijkt ver weg en daarom laten we ons niet meteen inspireren door de topsport als we over dagelijks werk op de werkvloer nadenken. Echter, in zijn of haar unieke talent-in-één-woord is iedereen wereldkampioen. Er is niemand zo goed in als die ene persoon. Gun jezelf daarom ook een team van helpers. Of je nu Usain Bolt heet, Jan uit het Dorp of Marietje van de Overkant. Dit is heel makkelijk praktisch te maken:

Neem een A4-tje, leg het liggend voor je en zet jezelf in het midden met je talent-in-één-woord erboven. Zet daarna om je heen steeds stippen. Elke stip een helper en geef zijn of haar waarde voor jou ook met één woord weer. Stap helemaal uit de geijkte rollen, zowel in wie je als helper ziet, als in welke rol je hem of haar toedicht. Kies puur op basis van zijn of haar talent en de energie of hele specifieke praktische hulp die jij van iemand nodig hebt. De ervaring leert dat het heel verrassend is wie er in dit team ‘verschijnen’. Schakel die mensen dan steeds met een telefoontje, mailtje of gesprek in zodra je ze nodig hebt.

Je zult zien dat jouw helpteam je nog graag helpt ook. We verdienen allemaal als een wereldkampioen te werken en leven. Gun jezelf de support daarvoor.

Laat een reactie achter:

Je email adres zal niet worden gepubliceerd. Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met een *