Blog


Talent van het jaar

door: Jan de Dreu - 22 juni 2017

Ik stond met mijn schoonzoon in de hal van het gemeentehuis. Hij wees mij op een portrettengalerij. Een foto was apart geplaatst met de titel ‘talent van het jaar’. Spontaan sprak mijn schoonzoon zijn verbazing uit. Is deze persoon dan volgend jaar geen talent meer? En zijn de anderen dan geen talenten? Komt er dan volgend jaar een ander talent van het jaar? Ik moest meteen glimlachen. Zo had ik het nog niet bekeken.
Lees verder

 

Talent is een oorzaak

door: Jan de Dreu - 25 april 2017

Afgelopen week had ik een talentsessie met een team van een landelijk vervoersbedrijf. Voor het opsporen van iemands talent gebruik ik doorgaans een eigen aanpak. Dit keer niet. Ik heb meegedaan in een oefening om een algemeen bruikbare aanpak uit te proberen. Om iemand wakker te maken voor diens eigen talent, werden er drie vragen gesteld:
Lees verder

 

Ingangen

door: Kees Gabriëls - 31 maart 2017

Talent is je potentieel. De aard daarvan is dat je het niet altijd benut. Je kan het al maar je moet leren om het te kunnen. Voor mijn andere boek ‘de Talentafdeling’ heb ik gezocht naar ingangen naar talent voor teams. Wat kun je allemaal doen om elkaars potentieel vaker te benutten?
Lees verder

 

Talent als spiegel

door: Jan de Dreu - 20 februari 2017

Gisteren sprak ik een man die in een lichte vorm van paniek verkeerde. Voor 1 maart moest hij intern solliciteren. En hij raakte verstrikt in het keuze moeras dat zich in zijn hoofd had ontwikkeld. Wat was het geval? Hij werkt bij een grote internationaal georiënteerde organisatie. Daar was het idee opgevat om een enorme carrousel te organiseren. Iedereen moest opnieuw solliciteren.
Lees verder

 

Tandje

door: Kees Gabriëls - 30 januari 2017

Talent is je ideale midden. Je doet precies wat nodig is gezien de situatie van het moment. Bureaucratisch gezegd: je talent is je meest effectieve gedrag. Je doet niet te weinig en je doet niet te veel. Afgelopen weken trof ik drie prachtige teamleiders die los van elkaar tot de conclusie kwamen dat een tandje minder doen, precies is wat nodig is. Ze waren er zelf verbaasd over. Jarenlang kenden ze de reflex om een tandje meer te doen als het moeilijk werd.
Lees verder

 

Het kind en het badwater

door: Jan de Dreu - 18 november 2016

Onlangs gaf ik een training aan teamleiders uit de wereld van de media. Vlak voor aanvang werd er nog druk gemaild en geappt. Bij de koffieautomaat stond ik naast een deelnemer, die gebeld werd. Uit het gesprek maakte ik op dat hij gebeld werd door een teamlid dat plotseling ziek geworden was. De beller verkeerde in een toestand van beginnende paniek, want nu zou er van alles fout gaan.
Lees verder

 

Talentbekwaam

door: Kees Gabriëls - 7 juli 2016

Om de beste versie van jezelf te worden heb je een ander nodig. Wie is die ander? Er zijn 7,3 miljoen werkenden in Nederland. Die hebben allemaal een baas, los van de nieuwe vormen van zelfsturing. Zou het niet mooi zijn als al die bazen zich zouden richten op het ‘de beste versie van jezelf worden’ van hun medewerkers?
Lees verder

 

Niet geschikt

door: Jan de Dreu - 2 juni 2016

Recent sprak ik een man die de afgelopen vijf jaar teamleider was. Hij runde een multidisciplinair team van 18 professionals in de reïntegratie business. Op een dag werd hij ontboden op het hoofdkantoor. Daar kreeg hij te horen dat hij niet meer voldeed als teamleider.
Lees verder

 

Laten

door: Kees Gabriëls - 2 mei 2016

Stel, je bent slim en inlevend, je gaat snel aan de slag, kunt goed observeren en goed luisteren. Dan, zoals Sara zelf zei in een startsessie van een verandertraject, kun je goed dingen ‘oppikken’. Vervolgens kwamen we er niet uit wat haar talent was. Immers, je talent is voor een ander bedoeld.
Lees verder

 

Het zit in de aandacht

door: Jan de Dreu - 19 februari 2016

In onze dorpse supermarkt zijn twee kassa’s. Naast mij was een jong meisje uiterst vlot bezig de boodschappen te scannen. Zij communiceerde in de aangeleerde zinnetjes. Met ‘goede middag’ en ‘fijne dag nog’. Mijn kassa werd gerund door een oudere dame. Zij was bezig met een duidelijk bejaarde man, die wat moeizaam en stug bewoog met zijn boodschapjes. Mijn oor raakte gespitst door hun communicatie.
Lees verder

 

Vertwijfeling

door: Jan de Dreu - 26 november 2015

Onlangs sprak ik Bas over een heftig dilemma in het verloop van zijn loopbaan. Hij is 35 jaar en werkt bij een overheidsdienst. Op gezette momenten ontstaan vanuit het personeelsbeleid keuzemomenten. Medewerkers kunnen zich dan opnieuw oriënteren en desgewenst ook intern solliciteren. Op zich een goede zaak. Het voorkomt dat je loopbaan een soort tunnel is waar je niet meer uitkomt. Echter voor Bas school in deze deugd ook een nood.
Lees verder

 

Elke dag een beetje held

door: Kees Gabriëls - 28 oktober 2015

Op een dag vroeg één van mijn kinderen aan Carla, mijn vrouw: ‘waarom ben je eigenlijk ooit met papa getrouwd’. Haar antwoord trof me: ‘vanwege zijn moed’. Zo had ik niet direct naar mezelf gekeken.
Mijn talent is Verhelderen, met als deel daarvan een grote liefde voor kennis en duiding. Dus deze opmerking heeft me maanden bezig gehouden. Hoe kon het dat ik mezelf niet als moedig had gezien, en Carla wel.
Lees verder

 

Het hondje

door: Jan de Dreu - 10 september 2015
Recent had ik een gesprek met een vriend. Hij was als journalist ontslagen en werkte nu noodgedwongen bij een van de koffieketens. Hij was gefrustreerd. Zijn talent ‘de vrijmaker’ kon hij niet kwijt in de strak georganiseerde bedrijfsvoering. Ik begrijp dat wel. En toch is overal ruimte voor talent. Al pratend herinnerde mijn vriend zich een wonderbaarlijk voorval.
Lees verder

 

Talentmoment

door: Kees Gabriëls - 25 juni 2015
Wat is nu precies het verschil tussen talent en draak?
In eerste instantie zocht ik het onderscheid in de definitie:

  • Je talent is het volle vermogen dat in je schuilt om iets tot stand te brengen waar een ander wat aan heeft.
  • Je draak zijn de in de loop van je leven ontstane gewoontes die zijn ‘bedoeld’ om de volgende afwijzing te voorkomen.

Fijn voor een eerste begrip maar het biedt weinig handvatten voor gebruik in de praktijk.
Lees verder

 

Je talent is wie je bent

door: Jan de Dreu - 19 mei 2015
En niet wat je kan. Dat werd mij nog eens duidelijk bij het doorlezen van de recent verschenen editie van het magazine Psychologie. Een werkboek onder de titel ‘Ontdek je talent’. Het hele magazine heeft de goede bedoeling om de lezer meer inzicht te geven in waar hij of zij als professional goed in is. Echter de benadering van het begrip talent doet onvoldoende recht aan de diepte die het kan hebben.
Lees verder

 

Verschuiving

door: Kees Gabriëls - 15 april 2015
Bel mij over een willekeurig onderwerp en ik kan je helpen. Ja, bij elk onderwerp. Jij mij net zo goed overigens. Dat is het mooie van talent, het is een deskundigheid die niet afhankelijk is van de aard van het onderwerp. Vakkennis niet nodig. Je kunt het inzetten voor alles dat op je pad komt. Er is echter nóg meer mogelijk.
Lees verder

 

Een andere baan

door: Jan de Dreu -19 maart 2015
Met enige regelmaat spreek ik mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. In dat zoeken laten mensen zich vaak leiden door hun verleden. De nieuwe baan wordt in het licht gezet van de voorafgaande banen. Daaruit komen gedachtestromen op gang in de trant van: meer dit en minder dat. Op zichzelf is deze denkwijze niet verkeerd. Het resultaat is echter beperkt.
Lees verder

 

Standaard

door: Kees Gabriëls - 17 februari 2015
Efficiency. Standaardisatie. Vijanden van talent?
Bij een grote onderzoeksinstelling worden twee afdelingen gefuseerd waarbij 19 mensen een identieke functie krijgen. Allemaal analist, zo blijkt uit het functieprofiel. Allemaal ook dezelfde vaardigheden nodig om met succes te werken, zo blijkt uit het competentieprofiel.
Lees verder

 

Aarde

door: Jan de Dreu - 26 januari 2015
In een recente sessie over het benoemen van talenten kwam ik in het ‘uitslag rondje’ terecht bij een vrouw. Het resultaat uit de verkenning van haar talent stemde haar niet tevreden.
Lees verder

 

Kracht van buiten

door: Kees Gabriëls - 18 december 2014
Kun je iemand anders veranderen? Ja.
Het antwoord in de boeken is echter: nee. ‘Ja’, lijkt bovendien ook in tegenspraak met ons eigen talentwerk waarin eigenheid en autonomie zo centraal staan. Lees verder

 

Ontdekkingsreiziger

door: Jan de Dreu - 25 november 2014
Een vriend van mij benoemde zijn talent vele jaren geleden als: ontdekkingsreiziger. In al zijn werkzame jaren heeft hij zijn talent gekoesterd en verdiept. Zijn natuurlijke neiging tot ontdekken van nieuwe gebieden kreeg als het ware toestemming om zich niet in te houden.Lees verder

 

Je eeuwige Hoe

door: Kees Gabriëls - 5 november 2014
Iets voor het eerst doen, is spannend. Elk iets.
Voor het eerst zoenen. Voor het eerst naar de brugklas. Voor het eerst meedoen in het eerste team. Voor het eerst naar iemand toelopen in plaats van mailen. Lees verder

 

Talentenstorm

door: Jan de Dreu - 17 oktober 2014
Ik sprak laatst een man die tot over zijn oren verwikkeld was in het realiseren van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Even kort gezegd: de Wmo beoogt een drastische decentralisatie van bestuurlijke en uitvoerende bevoegdheden inzake maatschappelijke hulpverlening. In dat proces verschuiven enorme geldstromen. Lees verder

 

Waarom paarden?

door: Kees Gabriëls - 23 september 2014
Vandaag gaf ik een lezing aan twaalf bankdirecteuren. Tot mijn verrassing hadden ze mijn boek de Talentmanager twee jaar geleden gelezen. Wat hadden ze onthouden?Lees verder

Shitfixer

Door: Jan de Dreu - 24 juli 2014
Een vriend van mij werkt in de Noordse maritieme industrie. Kort geleden is hij teamleider geworden van een groep consultants die projecten uitvoeren bij grote rederijen. Lees verder

Omstandighedenloos

Door: Kees Gabriëls - 16 juni 2014
Je talent is jouw unieke ‘hoe’, dat je meeneemt naar elk ‘wat’. Eerst jij, dan de omstandigheden. Zo is het een bron van autonomie. In een team ben ik een stapje verder gegaan. Vanuit ieders talentwoord gingen we op zoek naar ieders unieke stijlkenmerk dat echt effect sorteert. Lees verder

Kwartje

Door: Jan de Dreu - 19 mei 2014
Recent gaf ik een talenttraining voor een team van 15 mensen die allen werkzaam waren als relatiemanagers bij een groot trainingsbedrijf. Een van de deelnemers zat nog in een andere baan, maar zou binnenkort toetreden tot het team. Bij wijze van kennismaking nam zij deel aan de talenttraining. In de lunchpauze kwamen we te spreken over haar verandering van baan. Lees verder

Tip

Door: Kees Gabriëls - 30 april 2014
In een team van 16 technisch specialisten liet ik iedereen een lijstje maken van wat er beter kon bij elk van de 15 collega’s. Dit riep aanvankelijk weerstand op: ‘ik wil me niet bemoeien met zaken die niet van mij zijn’, ‘ik heb er geen verstand van’, ‘ik werk hier nog maar net’, ‘ik zie hem maar zelden aan het werk’. Begrijpelijk, die reacties. Maar op het niveau van talent telt er geen één. Lees verder

Ruimte geven

Door: Jan de Dreu - 16 april 2014
Mario werkt als verpleegkundige op de spoedeisende hulp. In dit werk heerst een enorme tijdsdruk. Alle professionals zijn door en door gewend aan haast, immers het gaat soms om levensbedreigende situaties. Voor Mario was het teveel geworden. Lees verder

Middenweg

Door: Kees Gabriëls - 14 maart 2014
Hij was een stoere man, gaf leiding aan 150 handhavers van een grote gemeente. In de oefening om zijn talent-in-één-woord te benoemen, startte ik met de vraag: ‘schrijf alles op waar je goed in bent’. Hij zette onder andere ‘knuffelen’ op zijn lijstje. Het viel me meteen op maar ik kon er in het gesprekje dat volgde niet zo gauw iets mee.Lees verder

Planten

Door: Jan de Dreu - 16 februari 2014
In november vorig jaar kreeg Piet Oudolf de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Daar was hij zelf verbaasd over, want hij werkt als tuinontwerper. Echter, het verhaal van zijn loopbaan maakt duidelijk hoe hij tot deze eervolle erkenning is gekomen. Lees verder

Vezels

Door: Kees Gabriëls - 22 januari 2014
Een bedrijf vroeg ons bij alle 400 medewerkers het talent te benoemen. Kasper deelde bij de start van zijn sessie pinda’s uit. Had hij meegenomen van een zakenreis naar Afrika. Zijn talent bleek ‘laten proeven’. Want al heel zijn leven liet hij mensen andere manieren van werken ervaren, zo legde hij later uit.Lees verder

1 Talent

Door: Jan de Dreu - 24 december 2013
In bijna al mijn Talent sessies komt er iemand met de vraag: ‘heb je maar 1 talent?’ Waarbij de vraagsteller het woordje ‘maar’ benadrukt. Lees verder

Succes

Door: Kees Gabriëls - 30 november 2013
Een krachtige manier om je talent in te zetten is het Talentproject. Een concreet doel dat je zelf kiest én dat bijdraagt aan de organisatiedoelen. Deze projecten lukken vaak, natuurlijk omdat ze zelf gekozen zijn.Lees verder

Debuut

Door: Jan de Dreu - 1 november 2013
In een recente Talentsessie vonden een aantal real life gesprekken plaats. Mijn opdracht was dat de ene gesprekspartner zou optreden als + pool, als gespreksleider. De andere gesprekspartner trad op als - pool, als iemand met een echte kwestie. Lees verder

Helpteam

Door: Kees Gabriëls - 4 oktober 2013
In de topsport is het volstrekt gebruikelijk dat rond de sporter een team helpers wordt aangesteld. De masseur, de voedingsdeskundige, de coach, de video-analist enzovoort. Alleen zo word je wereldkampioen.Lees verder

Niet weten

Door: Jan de Dreu- 25 september 2013
In mijn sessies gebruik ik een meditatie om mensen te helpen hun talent in hun eigen binnenste te horen noemen. Een soort fluistering van de eigen ziel. Vaak levert dat een verrassende duidelijkheid op voor betrokkene. Een gevoel van: dit is waar. Maar niet altijd. Lees verder

300 jaar voor

Door: Kees Gabriëls - 3 september 2013
Ik ken een tuinman die 300 jaar voor loopt. Ik ontmoette hem in een sessie ‘Talent op de Werkvloer’ met zijn tuinteam. Lees verder

Hartzaak

Door: Kees Gabriëls - 23 juni 2013
We onderschatten ons eigen weten. Keer op keer maak ik mee dat mensen iets zeggen in de trant van: ‘het maakt me niet uit wat we gaan doen’ of ‘ik weet niet wat ik wil’.
Lees verder

Talentbeurt

Door: Kees Gabriëls - 31 mei 2013
De fusiebespreking stokte. Na weken overleg kwam de vraag op tafel hoe het nieuwe bestuur zou gaan functioneren. Taakverdeling, besluitvorming en dergelijke. Vanuit het door alle partijen onderschreven uitgangspunt van gelijkwaardigheid, kwamen de vijf bestuursleden niet goed uit de besluitvormingsprocedure.
Lees verder

De begrijpster

Door: Jan de Dreu - 16 mei 2013
Bij mijn training Werken vanuit Talent zat een vrouw die als haar talent uitkwam bij: de ander begrijpen. Ik zag de twinkeling in haar ogen en wist dat het waar was.
Lees verder

Nieuw talent?

Door: Kees Gabriëls - 2 mei 2013
Zodra je je talent in één woord vindt, is dat een moment om te onthouden. Het ongeloof dat het mogelijk is om je volle vermogen zo samen te vatten, maakt plaats voor het gevoel dat allerlei puzzelstukjes uit je leven op zijn plaats vallen.
Lees verder

Schoonheid schepper #2

Door: Jan de Dreu - 10 april 2013
De talentvrouw uit mijn vorige blog voelde zich niet opgelucht door het ontdekken van haar talent. Eerder kreeg ze het er benauwd van. Er was bij haar geen twijfel over de inhoud.
Lees verder

Geheime missie

Door: Kees Gabriëls - 26 maart 2013
Wie vanuit zijn talent werkt, werkt aan zijn of haar invloed. Een sterk staaltje daarvan zag ik toen ik in een groot verandertraject een sessie deed met het secretariaat.
Lees verder

Schoonheid schepper #1

Door: Jan de Dreu - 7 maart 2013
Onlangs gaf ik een training Werken vanuit je talent. In de eerste sessie benoemde een jonge vrouw haar talent als ‘schoonheid schepper.’ De daarop volgende maand moesten de deelnemers oefenen met hun bewustzijn van ‘talentmomentjes’.
Lees verder

Rotonde

Door: Kees Gabriëls - 15 februari 2013
Talent wil graag geactiveerd te worden. Het ‘tekort’ van de ander is daarvoor een inspirerende aanleiding. Laatst begeleidde ik een managementteam in de welzijnssector en plotseling viel het woord ‘rotonde’ als nieuwe benaming voor de MT-vergadering.
Lees verder

Horecaman

Door: Jan de Dreu - 4 februari 2013
Ik sprak recent een man van ongeveer 40 jaar. Hij was bedrijfsleider geweest in een restaurant. Door zijn verhuizing naar de andere kant van het land was deze baan voor hem opgehouden. Hij kwam praten, omdat hij geen idee had wat hij zou willen.
Lees verder

Fijnmechanica

Door: Jan de Dreu - 7 januari 2013
Kort geleden deed ik een proeftraining met werkcoaches van het UWV. Het eerste deel ging over hun eigen talent. Tien mensen met precies dezelfde functie, bleken tien heel verschillende talenten te hebben...
Lees verder